5 туристически забележителности в Германия – MitkoDimitrov.com


Друго / четвъртък, октомври 18th, 2018

Германия е сред най-посещаваните дестинации в Европа, привличайки милиони туристи, експати и студенти от цял ​​свят всяка година.

За да ви помогнем да планирате посещението си в Германия, ето и 5 от най-интересните туристически атракции, които задължително трябва да включите в програмата си.

  1. Ски курорта Garmisch Partenkirchen в планината Zugspitze

 Zugspitze е най-високата планина в Германия, а ски курортът Garmisch Partenkirchen се превърна в предпочитана Европейска ски и сноуборд дестинация заради достъпните цени и безкрайните писти. Освен възможностите за зимни спортове, Zugspitze предлага също спиращи дъха гледки.

5 забележителности митко димитров

  1. Бундестага – германския парламент (Deutsche Bundestag)

Седалището на германския парламент Deutsche Bundestag се намира в столицата Берлин. Помещава се в историческата сграда на Райхстага (по-ранния парламент) и е отворен за туристически посещения. Наскоро реновираната сграда на Райхстага разполага с огромен купол с изглед към целия град.

  1. Reeperbahn – най-известната улица в Хамбург

Тази улица получава името си от старата немска дума за корабно въже, което е било „reep“. Към днешна дата, Reeperbahn е оживена улица с нощни заведения и ресторанти, предлагаща разнообразие от развлечения. The Beatles изиграха ранно шоу в клуб „Eendra“ на Reeperbahn, а в района се намира музея „Бийтълс“.
Ако сте в Хамбург и желаете да вечеряте навън, това определено е мястото, където да отидете.

  1. Alte Operсградата на старата опера във Франкфурт

Историческата сграда на Alte Oper, чийто изграждане е било финансирано от франкфуртските граждани в края на 19 век, е била напълно унищожена през Втората световна война. Тя остава в развалини за известно време, докато не се организира гражданската инициатива Eine Burgerinitiative и се събират пари за възстановяване на сградата през 80-те години на миналия век.

  1. Църквата Kölner Dom

Тази красива църква в Кьолн оставя своя отпечатък в книгата на Световните рекорди на Гинес като третата най-висока църква в света. Тя често се използва като място за срещи на местните граждани. Хотел „Kölner Dom“ е известен като най-емблематичната забележителност в града.

Уверявам ви, че освен тези туристически атракции, в Германия има много други фантастични места за посещение, независимо дали сте там за кратка почивка или дълга ваканция. Грабвайте атласа и картата и се захващайте на работа!

В случай, че Германия ви допадне и решите да се преместите там, ето и някои ценни съвети  и митове относно намирането на работа.

One Reply to “5 туристически забележителности в Германия – MitkoDimitrov.com”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *