Най-честите проблеми при ходовата част на автомобила


Друго / вторник, май 15th, 2018

Може ли това да се категоризира?

Ако вашият автомобил потропва, хлопа или издава други странни звуци, преминавайки през различни препятствия като например дупки, наклони и други, то вероятно имате проблем при ходовата част. Друг начин да проверите състоянието на автомобилната ходова част е като забележите дали има люлеене при завои или известна нестабилност при неравности по трасето. Също така, ако колата ви не се движи в права линия по маршрут без завои или наклони, то тогава трябва да проверите какво се случва в ходовата част.

Каква е причината за повреда по ходовата част и какво най-често се нуждае от ремонт?

Вижте също – Да си ремонтираш колата сам или в сервиз?

Пътищата в страната са основният виновник за това автомобилът ни да преживява различни травми, свързани с ходовата част. Дупките, неравностите, ремонтите и всичко останало в комбинация с фактори като време, влияят върху състоянието на автомобила.

Основните проблеми по ходовата част са свързани с повредата на елементи като шарнири, маншони, тампони, лагери, карета, кормилни накрайници и други.

масла

Не подменяйте елементи от ходовата част на автомобила с такива, които не са подходящи за дадения модел. Това може да създаде условия за по-сериозна повреда, която не само ще ви струва скъпо, но и може да ви изложи на опасност.
Важно е да следите за проблеми с елементи от ходовата част, защото в дадена ситуация може да се окаже, че точно тези неща ще застрашат живота ви.

 

Какво можем да направим, за да предотвратим проблеми по ходовата част на автомобила?

Следете редовно състоянието на вашата кола. Ако ви се налага да пътувате до далечно място, няколко дни преди това проверете всичко. Най-добре занесете автомобила си за преглед в сервиз. Така със сигурност ще си спестите доста главоболия – финансови и емоционални. В края на всеки сезон проверявайте дали всичко е в изправност – от ходова част до купе, гуми и др. Сменяйте маслото на указания брой километри (масло на достъпни цени можете да си намерите на https://timo.bg/eshop/masla/).
Не неглижирайте проблемите, свързани с автомобила. С времето те могат да прераснат в по-големи и да застрашат живота ви.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *