Поръчкова каишка за часовник


Друго / вторник, октомври 30th, 2018

Има два типа хора, които носят часовник.

Едните са тези, които искат да знаят часа и другите са тези, които изобщо носят часовник за всичко друго, но не и да знаят часа. Какво искам да кажа с тези две определения? Вероятно, повечето хора са от първият вид. Те просто носят часовник, защото искат да знаят колко е часа. В допълнение на тях, може да се каже, че ползват и някоя от функциите на часовниците – ден, дата, хронометър, втора часова зона и прочее и прочее. В най-общи линий – това са хората, които не ги интересува нито марката на часовника, нито колко струва, нито къде е правен. И, това е напълно нормално, не всеки трябва да е любител на часовниците.

Втората група хора обаче са доста по-различни. За тях часовникът е всичко друго, но не и само да показва точен час. Един часовник може да носи спомен, история, разказ, добавка към облеклото, специална функция и какво ли още не.

Всеки часовник има своя стил.

А каишката го допълва. Ето защо, хората, които имат по няколко часовника винаги им купуват каишки. Дали за различно време от годината, дали просто да обменят визията, но много рядко, защото старата се е износила. Тези хора се грижат за часовниците си и имат повече от три. Добре, ето какво получих аз, когато реших да си взема каишка, която да посва на точен модел часовник. От година имам Seiko 5 – супер класически модел от 85, нищо специално, просто изглежда добре и учудващо – работи добре. Пази точно време, което е голяма трудност за други модели стари часовници.

Порових се малко и попаднах на сайта Goriani, като собствениците му са от Добрич. Супер, значи, ще мога да получа каишката по-бързо на по-добра цена. Това, което на мен ми трябваше обаче, трябваше да се договори. Обясних какво търся и какво искам, какъв стил и визия искам да постигна и след около седмица, моето чакане приключи.
goriani watch band

 

Получавам това уникално пакетче, което изглежда страшно голямо за сметка на това, че в себе си трябва да има само 19мм каишка. Ок, значи, може да има и нещо повече? До сега не съм поръчвал от този сайт и не знам какво трябва да очаквам като кутия или като опаковка, но на други места съм виждал, че хората поднасят своите продукти с дървени кутии или с нещо интересно, но за сега, виждам само един плик и нищо повече.

Подвързията е интересна, напълно в стил ретро. Какво ли има вътре обаче?

goriani watch bag

 

Хмм, не съм поръчвал кобур или каквото и да било различно от кожена каишка за часовник. Дали пък?

 

 

Я, калъф за часовници. Можеше да е доста по-различна опаковка или нещо, но получавам кожен калъф за три часовника. Замислих се и от гледна точка на екологичната среда, защото ако беше нещо пластмасово, щяхме да го хвърлим. А това, това може да се използва отново и отново. Страхотна идея и определено е чудесен подарък към една поръчка. Трябва да призная, че не съм убеден дали това, ще важи за всеки клиент на магазина или защото бях прекалено омален в описанията си.

Да преминем и към съдържанието на калъфа.


Точно това, което исках! Бяла кожена каишка с нотка към изминалото време. Нещо, което е надживяло времето си и може да бъде в употреба още и още години. До някъде изглежда като дограмата на къщата на баба ви, но дори и тя носи спомените за отминалите сезони, точно както един часовник. Така че дори и с този си вид, аз съм очарован от резултата и силно се надявам отново да мога да поръчам каишка за следващият си часовник.

Финалният резултат.

 

Просто се получи уникална комбинация от белия циферблат и бялата кожена каишка. Сега когато го нося хем изпъква на фона на всяка дреха, хем ми харесва да го гледам.
Както още в началото ви казах, за всеки го, часовникът е нещо различно. За някой е спомен, за някой уред за измерване на времето, а за други – мания. Вие от кои сте?

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *