Полускъпоценни камъни.. подарък за жена ми – MitkoDimitrov.com


Друго / сряда, август 15th, 2018

Полускъпоценни камъни… това беше първата идея, която изникна в съзнанието ми за подарък на любимата ми.

След всичко хубаво, което е сторила за мен и децата ни.

полускъпоценни камъни митко димитров
Но, това не беше случайно.

Един приятел наскоро ме разказа за това как някои кристали и минерали притежават специални качества. Те действат положително върху различните нива на личността – емоционално, психически и физически.

Докато говореше го гледах скептично и бях готов да подмина какво казва. Да не би да са го ударили по главата и да е мръднал? Но започна да разказва как личния му живот е претърпял коренна промяна след като е започнал да носи кристал със себе си. Не можех да си затворя очите. Действително последно време имаше видима промяна в положителна светлина у него. Все едно живота му вървеше по един магически път нагоре, а той беше по-щастлив от всякога.

Обясняваше си го всичко това след като търсел информация в Интернет и попаднал на сайт за кристали.

„Кристали, като кристали“ – си казал.

Но някакво вътрешно гласче му казало да не напуска страницата и го подтикнало да продължи да разглежда според думите му.
В сайта се намирала категория камъни според зодията. Избрал зодията си и усетил някакво притегляне към един от зодиакалните му камъни – Аметист. Поръчал го.

„Виж, Митко, не те лъжа, но спа много по-добре и помня какво съм сънувал откакто нося този кристал. И колкото и налудничиво да звучи усещам някаква невидима сила да ме ръководи. Помага ми да вземам решения и в най-дребните ситуации и винаги избира най-доброто за мен.“ Прибрах се и забравих за разговора ни.

Живота си течеше със същия ритъм. Бях улисал със заниманията си цяла седмица преди да отидем на среща със стар приятел. Знаехме се от 10 години покрай работата и споделяхме същата страст към това, което правим.
Може би това беше причината да се чувстваме близки.
Не бяхме се виждали от шест месеца от последно рождения ден на жена му.

Изненадах се, когато тя подхвана да разказва:

„За рождения ми ден ми подариха бижу от естествен камък Ахат. Обожавам просто как ми стои. Но не след дълго започнах да усещам как камъка излъчва една едва доловима в началото от сетивата енергия.

митко димитров

Преди това се чувствах постоянно уморена, депресирана и притеснена и всеки път като погледнех Фейсбук получавах някаква паник атака. Терапевта ми казваше, че всичко ще отмине – все пак, казваше ми,  наскоро съм спряла марихуаната и прозренията ми ще се възвърнат.

Междувременно, трябва да тренирам и да поддържам яснота на съзнанието и да приема че в момента се чувствам зле вместо да се боря.
Но работата е там, че не приемам добре съветите. Определено няма намерение да спра да се бичувам с нереалистични очаквания, защото все пак съм очарователната зодия Дева. Също така, тренирането е изключително трудно когато си депресиран, дори и да знаеш, че е добре за теб.

И тогава получих Ахата.

В началото забелязах, че негативното не ми влияе толкова колкото преди. Сякаш изградих някакъв имунитет към всичко заредено с отрицателна енергия. Дори хора, мисли, ситуации. Започнах да се чувствам по-добре и в ума ми се отвори място за положителни мисли за себе си и за начина по-който гледах на живота.

Имах слабост в коленете – често ми се налагаше да посядам след като известно време съм стояла права, но не беше кой знае колко сериозно. Носейки Ахата, не се уморях вече толкова и имах същата енергичност както когато бях дете.“

Това ме кара да се замисля. Интереса ми към полускъпоценните камъни се увеличи, но не ми остана време да прочета повече.

Отново бях увлечен в ежедневието ми.
Случиха ни се няколко положителни неща в живота ни с любимата ми, и си казах, че е подходящ момент да й подаря нещо, което ще й хареса. За сетен път камъните изплуваха в съзнанието ми и за това, че всеки има нужда от такъв.

Дори всички тези приказки за магическите свойства на камъните да не са истина, то поне ще и хареса външния вид на бижуто. Следващия път ще ви кажа дали й е харесал подаръка. А може би и у нея вече се е зародил интерес към камъните след срещата с нашите приятели от миналата събота.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *