Онлайн магазин – колко е лесно и колко струва?


Успех / четвъртък, март 8th, 2018

Можете ли да си направите онлайн магазин сами?

Да, можете! Естествено, ако искате тои да стане добре, всичко да работи и да нямате никакви проблеми с него е по-добре да предоставите задачата на някоя фирма. Те ще ви изготвят професионален онлайн магазин с всичко необходимо. Сега няма да се впускаме в обяснения за нещата, които ще ви трябват около този магазин – фирма, касов апарат и прочее. Ние, ще се фокусираме само и единствено върху онлайн магазина и нищо повече!
В интернет има изключително много информация как да си направите онлайн магазин – това е така! Един проблем обаче, които се среща много често е, че много малко може да намерите за онлайн магазин точно за вас! Какво значи точно за вас – искате да продавате сателитни чиний. Едва ли са много примерите, където може да видите онлайн магазин точно за това.

Онлайн магазин с всичко нужно.

Започнете от добър хостинг. Хостингът е мястото, където, ще се съхранява вашият онлайн магазин. Приемете го като една флашка, която е включена в интернет. Домейнът, ще е името на тази флашка. Нека да използваме примера – www.vashiqtmagazinnn.com – това е вашият домейн. Щом отворите този линк, вие ще влезете във вашата флашка, където се съхраняват вашите продукти и където клиентите ви могат да ги закупят. Естествено, има много фирми, които предлагат хостинг, ние ви препоръчваме – superhosting. Българска фирма, която може да ви помогне в настройките и най-важното, можете да си пишете със помощният персонал на Български.

Избрали сте си хост, домейн, свързали сте ги (питайте, те ще ви обеснят ) и сега е време да изберете система за изработка на онлайн магазин. Лично аз, ще предложа да използвате WordPress. Защо?  • Лесен за инсталиране и безплатен.
  • Много безплатни добавки
  • Много безплатни теми.
  • Перфектен за начинаещи

 

Онлайн магазин на различна платформа?

Да, това също може, но ви съветвам да почнете с горепосочената, защото е безплатна, ако объркате нещо винаги може да се върнете назад и най-вече темите. Лично аз наскоро правих онлайн магазин и пробвах няколко различни платформи, единствено ми хареса wordpress, защото можеш да си избереш измежду хиляди безплатни теми. Ако естествено, някоя ти хареса, можеш и да купиш нейната платена версия с няколко допълнения.

Добавките, които ще ви трябват са – Woocommerce, няколко плъгина за показване на продукти и това е. Естествено, ако не смятате да правите по-сложен сайт с повече продукти. Тъй като всичко е на Български, можете лесно да се ориентирате и да започнете да качвате продукти. Толкова е лесно!Защо да не използвам фирма за онлайн магазин?

Никой не е казал, че трябва или не трябва да използвате фирма! Има хора, които нищо не разбират от компютъри, още повече от сайтове и техните производни. Тези хора е по-добре да се доверят на фирма, да си платят, но да знаят , че ще получат точно това, което искат. А ако вие искате сами да се потрудите, сами да измислите дизайна и всичко останало, нищо не ви спира да се опитате.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *