Не хвърляй – Продавай!


Друго / понеделник, април 15th, 2019

Защо да изхвърляш нещо, ако можеш да изкараш пари от него?

Не знам колко от вас знаят за онлайн местата за обяви, нещата които се продават там и дори неща, които направо ви се струва безумнно да търсите там. Но, този пазар съществува и е пълен със всякакви неща.

Какво изобщо ме накара да напиша тази статия – едни познати снимки.
Може би членувате в някоя група от типа на „Забелязано в….“. И аз като вас членувам в няколко такива. Но тази от София изглежда е най-активната и най-популярна с този вид снимки – претрупани кофи с изхвърлени картини, книги, дрехи и какво ли още не.

Защо това изобщо трябва да ме дразни?

Много просто – това са неща, които може и да струват нещо.
„Да бе, стар боклук. Никой няма да го вземе“ – ще кажете вие.
А изобщо опитвали ли сте се да ги продадете? Някога замисляли ли сте се над тази мисъл изобщо? Дали примерно, старите книги на баба ви и дядо ви не струват нещо? Дали шкафа в малката кухня не си заслужава малко парички?

Едва ли! Ще ви разбера за старото желязо, никой не иска да си купува желязо на скрап по онлайн обяви. Но книги, дрехи, обувки – това са неща, които могат да свършат някаква работа, неща, които наистина биха били полезни на някого. Ако са наистина стари – хвърлете ги. Но ако стават след едно изпиране – дарете ги.

Ясно е, че не всеки иска да е търговец.

Не на всеки му се отдава или има желание да стане продавач онлайн. Няма проблем или нещо лошо в това. Но първо – вие губите шанс да изкарате малко пари (или ще ми кажете, че сте толкова добре, че пари не ви трябват) и второ – някой губи шанса да намери това, което търси.

Звучи странно, знам, но нека ви покажа снимките, които най-често виждам и ги погледнете внимателно. Нима няма неща, които са достатъчно запазени, че да не свършат на някой работа?


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *