Избор на интериорни врати – MitkoDimitrov.com


Друго / петък, октомври 26th, 2018

Всеки, който се е изправял пред избора на интериорни врати за дома си, знае, че това не е никак лесна задача предвид всички неща, които трябва да анализираме.

Функцията на вратите далеч не се свежда само до разделяне на едно помещение от друго. Важно е да вземем под внимание цялостния интериорен дизайн на дома и да изберем врати, които естествено го допълват. Освен това, съветваме ви да се стремите към осъзната практичност.

За да улесним избора ви на интериорни врати, сме систематизирали три от най-важните аспекти, за които да помислите.

  1. Материали

Сърфирайки из интернет, ще забележите, че най-разпространените материали за направата на интериорни врати са дървото, прозрачното стъкло и ПВЦ.
Дървото, от една страна, създава усещане за домашен уют и топлина. Също така, този материал е примамлив откъм ценова гледна точка.

От друга страна, стъклените интериорни врати са много елегантни и допълват отлично домове с по-съвременен вътрешен дизайн.

интериорни врати

На последно място, ПВЦ интериорните врати намират широко приложение главно в офис помещения. Противно на дървото, спирайки се на този материал, рискувате да изгубите уюта в дома си.

 

  1. Видове

Освен традиционните окачени (на панти) интериорни врати, на пазара се предлагат и сгъваеми и плъзгащи видове. Плъзгащата се врата стои много елегантно, когато е прибрана, но се изисква да прецените пространството в рамките на стените. Сгъваемата врата, от друга страна, не се нуждае от много място, но част от нея ще се вижда винаги, дори когато е прибрана.

 

  1. Бюджет и разходи

Преди да пристъпите към избор и закупуване на интериорни врати за дома си, съветваме ви да калкулирате подробно бюджета, който може да отделите (+ средства за непредвидени разходи). Помислете за цялостното обзавеждане на дома, но не пропускайте и практичния аспект – важно е вратите да изолират добре през зимата.

Сами ще се уверите, че предлаганите вътрешни врати на пазара варират в широк ценови спектър. Съветваме ви да следвате правилото за златната среда и да избягвате най-евтините и най-скъпите предложения на пазара. Също така, насочете се към професионалисти и фирми с добра репутация. Rhino systems, например, са лидери на пазара и предлагат богат избор от световно-признатите Porta doors.

Веднъж щом направите своя избор, не пестете пари от монтажа и потърсете услугите на професионалист, който да ги инсталира правилно.
За да приключим темата с избора на интериорни врати, ето и няколко въпроса, които е добре да зададем при закупуването:

  • Какво определя цената на вратата?
  • Има ли гаранция?
  • Какви са разходите за транспорт и монтаж?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *