Доставки на другия ден – До кога?


Друго / петък, юни 29th, 2018

Малко странна тема, но си заслужава прегледа.

В България има буквален стандарт, когато си поръчаш нещо днес, утре то да е тук. Това е такава рядкост във сяка друга страна, дори в Германия, пратка за страната може да отнеме до седмица, а ако искате пратката да доиде по-рано – плащате повече от самата пратка. Защо изобщо го коментирам това? Защото, все в един момент може и да се промени. Признавам си, че за услугата наистина е евтино, но един друг проблем се заражда у хората – купуването на скъпи неща, само и само да доидат утре.

доставка на другия ден

Каква е цялата история – купувате си да речем гривна от онлайн магазин. Там тя е с доставка до ден, два. Цената е космическа за сметка на реалната. Може да е изработена в България (което е рядко), но дори тогава цената пак е прекалено голяма. Може да поровите в интернет и да видите какво има там за продан. Познайте – попадата не същата гривна, но само за част от цената в българският магазин.

И магазините си имат доставчици.

Това е вярно, не можете да искате всичко да ви излиза без пари – или? Гледате същата гривна, изглежда добре и прочее и после виждате времето за доставка – минимум един месец! За кога, ще я чакате да доиде? Ако сте си поръчали нещо за сезон или за повод, много вероятно е да изпуснете и двете. Това наистина е голям проблем на поръчките онлайн, но пък цената е много, много по-малка и доставката ви е безплатна (остана да чакаш месец и повече и да трябва да платиш за това!).

Идеята ми с тази статия е, че може би е време да се промени начина на пазаруване на Българина. Самият аз съм виждал много по-големи цени за гривна, която съм намирал в някой китайски доставчик (може и да не са били едно към едно, но достатъчно близки, за да си вземеш по-евтината). Толкова често попадам на подобни продукти, че се чудя защо трябва да плащаш 5 пъти по-голяма цена за нещо, което да доиде утре, като можеш да спестиш и да го чакаш цял месец?


Предполагам, всичко това е до психическа нагласа и желание.

В повечето случай е така. Вярно, много по-готино е да си купиш нещо днес и да го чакаш да доиде утре, вдругиден. Кога ще се надяваш за след месец, да го чакаш и вече си забравил за него, а то се сетили да се появи!

Вижте също – Повече продавачи от колкото търговци.

One Reply to “Доставки на другия ден – До кога?”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *