Да си ремонтираш колата сам или в сервиз?


Друго / вторник, март 20th, 2018

Ремонт на колата – трудно ли е?

Да започнем с това, какъв ремонт, ще искате да направите. Оставете факта, че ще е евтино и вероятно некачествено. Искате да направите значителен ремонт – смяна на двигател, пребоясисване, претапициране или нещо друго, но не сте напълно убедени в себе си? За такива големи ремонти, горещо препоръчвам поне два чифта допълнителни ръце за помощ. Този съвет се засилва още повече, ако ще вдигате нещо тежко (двигател, каросерия).

При подобни големи ремонти на колата, трябва да сте много подготвени. Може да се справите и сами с някой онлайн наръчник или подробна книга, но колата ви трябва да е наистина популярен модел. Ако сте взели нещо, което се среща рядко и никой не се интересува от него, вероятно няма да намерите много информация за нея онлайн.

Ремонт на колата – нещо дребно.

Нещо дребно винаги може да направите сами. Дори сами можете да смените маслото, спирачните дискове и накладки и прочее. Някой от нещата по автомобила ви са сложени с няколко болта. Крушките например винаги могат да бъдат заменени както от вас, така и с друг цвят. Не означава, че трябва да ползвате едни и същи. Ако имате колата повече от няколко години, вероятно е добра идея да внесете малко свежест в нея. Да поговорим за сервизите обаче. Какво печелите, ако закарате колата си на сервиз? Няма да си цапате ръцете и да си губите времето. Това е нещо много важно за голяма част от хората.

Защо да си губя времето, да се цапам и да се мъча, като мога да си платя и да приключа с темата? Да, но трябва да ходите в качествен сервиз, да знаете, че ще ви свършат работата както трябва, а не колкото да ви вземат парите.

Вижте също – Автомобил от шоурума или втора употреба? Кое да избера?

Ремонт на колата в сервиз – загуба на пари?

Може да е голяма загуба на пари наистина, но трябва да си зададете един много важен въпрос – кое цените повече, времето което ще прекарате в ремонта или парите които може да платите? Кое ви трябва повече, с кое моеж да се простите? Понякога сервизите са пълни, нямат място за вашият автомобил, трябва да обикаляте и да търсите, дори това губи от времето ви.

Най-лесно би било, да се замислите:
– Какво бих могъл да направя с парите за ремонт, ако аз поправя колата?
– Какво бих правил във времето в което ми ремонтират колата?

Някой хора използват автомобилът си за работа. Може да не е най-добрата идея да го оставят за ремонт и да остават без работа за известно време. Мислете логично и предприемчиво!

2 Replies to “Да си ремонтираш колата сам или в сервиз?”

  1. […] Колко от вас наистина могат да вземат правилното решение на момента или в рамките на няколко минути? Естествено, не всичко важно в живота ни се крепи само на бързите решения. Често имаме дилеми в живота, които наистина трябва да се осмислят добре, да се анализират така да се каже, преди да сте свършили нещо глупаво. Тези решения варират от това какво да закусвате чак до това, дали днес да си купите къща за милиони или да изчакате докато цените спаднат. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Вижте също – Да си ремонтираш колата сам или в сервиз […]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *