Дали да си купите апартамент през 2018 година?


Друго / събота, март 10th, 2018

Има ли смисъл да си купувате апартамент?

Дали ще е тази или следващата година – няма значение. Това което ще обсъдя с вас днес е самото решение – апартамент. Няма да говорим как тази година лихвите може да са по-малки от следващата, дали точно в този квартал сега има един точно за вас и за други неща. Днес, ще поговорим за факта, че искате да си купите апартамент пред къща на село. Защо наистина, не си купите къща на село вместо апартамент?

Какви са предимствата на къщата, които апартамента няма? Едно от тях е, че има много място. За вас, ако ви идват на гости, за вашият багаж и каквото имате. Няма как някой да не се съгласи да има повече място от колкото по-евтино жилище.

Какви са минусите на един апартамент?

Минусите биха били, че е малко като пространство. Може да имате маза, но тя ще е няколко етажа по-надолу. Може да имате и тераса, но това пак не се вписва напълно в плановете за размер в апартамента.
Други минус, които много хора не осъзнават е, че апартамента е една кутия. Кутия между кутий. Как човек може да се наслади на живота, когато трябва постоянно да се съобразява с някой или да очаква комшията му от горния етаж да си прави купони по всяко време на денонощието?

Градският шум е също нещо доста сериозно. Може да работите нощем или да не сте много често във вашият апартамент, но все ще се случи да чуете как лае съседско куче или някой е решил да си прави състезание на вашата улица. Още по-лошо е, когато започнат и да свирят с клаксони. Изключително интересен букет за проблеми се заформя!

Какви са плюсовете да имате апартамент.

Не всичко е черно естествено. Апартаментите са винаги в градовете. Това значи, че може да спестите пари и време от пътуването ви всеки ден от вкъщи до работа. Ако сте с кола, това няма да е голяма загуба, но за тези от нас, които нямат личен автомобил, близостта е предимство. Нямате градина. Това за някой може да не е нещо важно, но пък така няма да се грижите за зеленчуци и да се занимавате постоянно там. Тези от вас, които сами отглеждат храната си знаят, че е доста трудна задача и изисква всекидневни грижи.

Инвестицията също е нещо важно. Добре е да знаете, ако искате да продадете този апартамент след време, дали ще може да му вземете повече или по-малко. Това може да разберете с малко информация, дали ще се строят нови квартали във вашият град, на какво разстояние от центъра и такива неща. Българите обичаме домът ни да е близо и до работата ни. Обърнете това в своя полза.

One Reply to “Дали да си купите апартамент през 2018 година?”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *