Да станеш ли влогър в България? – 2018


Друго / вторник, март 6th, 2018

Заслужава ли си да си влогър през 2018 в България?

Да започнем с това, че няма голямо значение коя година искате да започнете да правите своите клипове и да ги качвате в мрежата. На въпроса обаче – трудно ли е – има един точен отговор -> зависи! Зависи от вашата идея, време, качества, ресурси и самите вас. Да започнем с първото най-важно нещо да си влогър – идеята. На какво искаш да си влогър – коли, грим, игри, ядене? Трябва да започнете с това, какво искате да снимате и да се придържате към него. Дори хаотичните клипове на някой хора в мрежата са интересни, но пак имат цел. Всекидневните клипове понякога също са добра идея, ако наистина правите нещо уникално всеки ден – пътувате от едно място на друго, а не да се снимате как ходите по пижама.

Влогър или актьор.

Кое от двете трябва да сте? Избрали сте си тема, няма значение каква. Ще трябва да се стараете да давате всеки път нещо различно на зрителите ви. Не може да дъвчете една тема до безкрай! Като например, да направите 4-5 видеота на тема – как да си измия косата. На всеки нормален човек, ще му стигнат най-много две, а ако не е разбрал, ще гледа клипа отново.

Старайте се и да сте спретнати пред камерата. Това не е толкова важно на пръв поглед, но винаги, ще се намери някой досаден интернет спамер, които да ви направи забележка за нещо – зъбите, дрехата, косата и други. Добавяме и факта, че винаги има и няколко харесвания на този коментар и дори отговора и вече наистина, ще си заслужава да обърнете внимание на външният си вид.

Влогър за пари?

Някой от вас вероятно, ще започнат да снимат клипове заради парите. Това би било голямо губене на време и голяма грешка! Първо – трябва да имате над 100 000 последователи, за да виждате някакви прилични приходи по вашата сметка. Дори не бих казал, че може да се издържате от тях. Второ – ако не можете да качвате редовно и неща, които наистина да завладеят вашата аудитория – много бързо, ще ги изгубите.

Започнете с нещо интересно, нещо, което не е правено много в интернет. За Българската общност има много малко интернет клипове – дали ще е нещо свързано с храна, хора живеещи в чужбина и прочее. Да си влогър означава да даваш информация на хората чрез клипове. Дали ще си успешен влогър обаче зависи само от теб.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *