Автомобил от шоурума или втора употреба? Кое да избера?


Друго / вторник, март 13th, 2018

Автомобил от шоурум.

Ако предпочетете този вариант има естествено положителни страни и отрицателни. Да започнем с положителните. Кога за последно видяхте на километража си една или две цифри? Вероятно до сега сте гледали едно число, което е част от населението на България. Не ви ли писна да гледате толкова много числа? Има някакво мъжко удовлетворение от факта, че колата е само на 10,30 километра.

Миризмата на ново? Когато се качите в нея, някак си знаете, че никое дупе не е седяло на седалките. Никой не е палил цигара и да е прогорил тапицерията и прочее. Двигателят е нов, няма да има проблеми, а дори да се окаже нещо, вие си имате гаранция за автомобилът. Точно така – гаранцията. Получавате гаранция, някой автомобили са дори с няколко годишни гаранции. И да я карате всеки ден, дори жената, нали този автомобил е в гаранция.

Нов автомобил – плащаш всеки месец.

Това е и отрицателната страна на един нов автомобил. Може да сте в огромна дилема в момента, коя кола да закупите. Дали на комшията Стоян стария пасат или новата A4 от шоурума? С едното ще спестите пари, а с другото, ще се возите удобно и сигурно. Как ще спестите пари обаче? Всеки знае, че като си вземеш стара таратайка, почти веднага трябва да се влиза в сервиза.

Вижте също – Дали да си купите апартамент през 2018 година?

Не отричам това, напратив и на мен ми се е случвало. Но да си кажем, че новата ви кола струва 40 000лв. Една, която ви харесва и е съобразена с вашите нужди от някоя обява във фейсбук е 5000лв. Вероятно има за оправяне какво ли не, но ако тази кола за 5 хиляди се повреди за следващите 4 години и вие платите общо всичко за ремонт (включваме и нещата, които сте направили сам по нея) ви излязат около 10 000лв, то вие сте на печалба.

автомобил

Още по-добрият вариант е, че вие няма да оправяте автомобил всеки месец на равни парични вноски. Може да я оправите и тя да се счупи след година, две. Когато имате нова кола обаче, нея я плащате всеки месец, без значение в какво състояние е.

Зад всеки автомобил стои един финансист.

Това сте вие! Вие трябва да си направите сметката, кое ще е по-добре за вас, от кое може да извлечете по-голяма полза. От това да имате нова кола и да я плащате в следващите 5 години или да си купите някоя употребявана и да вложите парите си в нещо по-добро.

 

One Reply to “Автомобил от шоурума или втора употреба? Кое да избера?”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *